PRESET PACK

Handleiding; zo installeer je de preset. 

Over the moon

Download

01
02

Download hier het preset pack

*Wat allereerst belangrijk is om te weten is dat het onder geen voorwaarde is toegestaan om de preset te delen met derden. Alleen de persoon die de presets heeft aangekocht, mag deze gebruiken. Dit wordt actief gecontroleerd.

Stap 1 ; Zorg dat de presets op je telefoon komen te staan.

Zo installeer je de preset!

Before

After

Yes, jij hebt de 'over the moon preset pack' aangeschaft. Zo maak je van je nabewerking een feestje! In deze handleiding help ik jou om de preset te installeren en geef ik je wat edit tips om je op weg te helpen! Als je verder naar onder scrolt dan kom je de handleiding in de vorm van een filmpje tegen!

Download de presets vanuit de link die je gekregen hebt na aankoop. Je download een ZIP bestand waarin je zeven DNG afbeeldingen vind. DNG afbeeldingen zijn bestanden waarin de informatie van de preset is opgeslagen (bij een jpg foto’s is dit bijvoorbeeld niet zo)

Stap 2; Unzip het ZIP bestand als dit nodig is. 

Je kan hiervoor iZip of WinZip gebruiken. Jouw mobiel kan de DNG bestanden soms niet lezen en dus geen
afbeelding laten zien. Lightroom kan straks je bestanden wel zien.
Stap 4; in lightroom

Download de gratis adobe Lightroom app op je telefoon en maak een account aan.Stap 3 ; Installeer lightroom op je telefoon

Open de lightroom app en navigeer naar ‘Bibliotheek’Stap 5; Open iedere .dng file in lightroom

Dit kan je direct vanuit de zip app doen of vanuit je bestanden. De preset naam staat op de foto/het DNG bestand.


Stap 6; Maak een album 

Maak een nieuw album aan, dit doe je door naast albums op het ‘+’ te klikken. Je kan het album bijvoorbeeld ‘Over the moon - presets’ noemen. Dan kan je ze handig terug vinden!


Stap 7; Voeg de foto’s toe aan het album

Voeg alle .dng bestanden/foto's vanuit je bestanden toe aan deze map die je zojuist hebt gemaakt. Dit doe je door rechtsonder op het ‘toevoegen-icoontje’ te klikken en te navigeren naar de locatie waar je de .dng bestanden hebt opgeslagen. Het laden van de foto’s kan even duren, want het zijn grote bestanden. 
Er verschijnen nu 'foto’s' in je nieuw gemaakte ‘Over the moon - preset’ mapje. 


Stap 8; Sla elke preset op als voorinstelling

Klik op de foto met de preset naam. Klik rechts bovenin op de drie bolletjes.

Klik op ‘voorinstelling maken’. Geef de preset de naam die op de foto staat. Bij ‘groepsvoorinstellingen’ maak je nu een nieuwe groep aan, met bijvoorbeeld ‘Over the moon - presets'Stap 10; Klik op het vinkje rechtsbovenin 

Klik op het vinkje rechts bovenin en ga door tot je alle zeven presets hebt aangemaakt.  
En je presets zijn klaar!

Before

After


  1. Navigeer naar ‘Bibliotheek’.
  2. Klik op ‘Alle foto’s’ om naar de foto’s op je filmrol te gaan.
  3. Open een foto die je wilt bewerken.
  4. Scroll in de balk onderaan naar rechts naar ‘Voorinstellingen’.
  5. Navigeer naar ‘Van u’ en klik op ‘Gebruikersvoorinstellingen’
  6. Kies de groep presets (over the moon-presets) die je zojuist hebt aangemaakt. Nu kun je de presets toepassen!

Het bewerken kan nu beginnen!

Leer me kennen

Stap 9; Voorinstelling maken

over the
moon

Er is nog meer!

03
02
01

edit tips

Tip 1; Belichting
De ene foto’s is donkerder dan de ander. Pas de belichting aan. Dit doe je door onderaan de balk te scrollen naar ‘Licht’. Bij ‘Belichting’ kan het het stipje naar rechts slepen om meer licht toe te voegen in je foto. Of naar links om de foto donkerder te maken. 

Tip 2; Kleur
Vind je de foto te roze of te oranje. Ga dan onderin de balk naar ‘Kleur’ en pas de ‘Temperatuur’ aan naar rechts voor meer warmte en links om de foto koeler te maken. Bij ‘Kleurtint’ kan je dit doen als je de foto te roze vind. 

Tip 3; Kleuren in de foto
Heb je kleuren zoals groen en blauw in de foto? Dan raad ik aan om de preset ‘Over the moon - basic of koel’ toe te passen. Zijn de kleuren nog niet helemaal naar je smaak? Schuif dan eens bij ‘Kleur’ aan de ‘verzadiging’. Kijk eens wat het doet als je deze verschuift, al raad ik aan kleine aanpassingen te doen!

Tip 4 ; Grauw
Vind je de foto wat grauw worden dan kan je bij ‘Licht’ aan de ‘Hooglichten’ schuiven. Zorg er wel voor dat de witte delen in de foto niet overbelicht en uitgebeten worden. 

Tip 5 ; Huidskleur te oranje
Vind je de huidskleur te oranje, of worden de donkere delen te veel oranje. Ga dan onderin de balk naar ‘Kleur’. Dan zie je boven ‘Temperatuur’ een gekleurd rondje staan met ‘Mix’. Als je hier op klikt ga je naar alle kleuren. Klik op het oranje bolletje en schuif het bolletje van de verzadiging iets naar links. Je kan ook aan het bolletje van de ‘Luminantie’ schuiven. Kijk eens wat het doet en ook hierbij; hou het bij kleine aanpassingen!


Ik heb verschillende versies van de preset gemaakt. Want geen foto is het zelfde. Dit komt door de lichtomstandigheden en kleuren in de foto. Vaak pakt een preset meteen goed op de foto maar soms heeft deze nog wat extra bewerking nodig. 

Ik help je graag een beetje op weg.
04
05
03

Video handleiding

Heb je de foto helemaal bewerkt naar jouw smaak?! Top! Dan kan je de foto(’s) nu exporteren naar je telefoon! 

exporteren

  1. Klik rechtsboven op het delen icoontje
  2. Klik op ‘Exporteren als’. Zorg dat deze op JPG staat. 
  3. Klik op het vinkje en je foto’s staan in je filmrol!

THATS IT!

Ik hoop dat het allemaal gelukt is! Heb je een vraag, lukt het niet om het gewenste resultaat te krijgen, of wil je juist delen hoe blij je bent met de preset? Stuur mij gerust een mailtje of een DM op instagram! Vind ik hartstikke leuk!

04